Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

donderdag 13 maart 2008

Wildstand



Heerlijk voorjaarsweer de afgelopen weken. De kinderen spelen veel buiten. De kreek trekt altijd, daar is van alles te beleven. Het buurmeisje vond er laatst een schildpad.
Tien dagen geleden regende het een dag, met als gevolg dat de kreek buiten z’n oevers trad. Het waterpeil steeg twee meter en een deel van de tuin en de golfbaan liepen onder. Het leken de uiterwaarden wel, in het klein dan. Jaap zag ’s morgens vroeg een bever stroomopwaarts zwemmen, die zocht een beter heenkomen. Het is lastig te zien, maar precies in het midden van de foto zwemt 'ie. Twee dagen later was het waterpeil weer gezakt tot normale hoogte.

De buren vertelden dat ze ook wilde kalkoenen hebben gezien. Zeker ontsnapt aan Thanksgiving en Kerst?!
Nog een speciaal berichtje voor Mariek van ’t Wout: vorige week kwam een van de wasberen langs om de restjes kattenvoer op te eten. Eerst protesteerde een van de kittens, maar het was geen partij voor haar. De wasbeer was echt hongerig. Jaap deed de schuifpui open om foto’s te maken op een afstand van ruim een meter. De wasbeer siste wel wat, maar at zo snel mogelijk door. Mooie gestreepte staart heeft 'ie he?


Binnenshuis ook veel dierengeluiden. Sarah heeft voor haar verjaardag speeltjes met dierengeluiden gekregen: boerderij, puzzel, aquarium en een auto met een kakelende kip. De laatste is nogal luidruchtig en slaat weleens op til. Maar bij Sarah viel het allemaal goed in de smaak.

Geen opmerkingen: