Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

donderdag 13 maart 2008

Hoge boom


Zaterdag is de grote boom geveld, met hulp van een uitzendkracht uit Duitsland (programmeur voor een projekt van Jaap bij AGCO) en een stagiaire uit Nederland en Marieke. De Duitser stond erop om in de boom te klimmen, de stagiaire reed op het laatst de truck achteruit. Omdat de top en eigenlijk de hele boom naar het huis toehelde was het een hele klus. En de Duitser hield niet van een kettingzaag in de boom, dus hij nam een handzaag mee de boom in! Die zal wel spierpijn hebben gehad nadien. Eerst de takken aan de kant van het huis een voor een met beleid eraf, top eruit en toen de rest. Staalkabels aan andere bomen en een touw aan de truck. We hebben nu meer daglicht in huis en een heleboel hout voor de kachel erbij!
O ja, de bijdrage van Marieke is stukken takken als brandhout stapelen en bijdragen aan een positieve sfeer in het team. Ze is ook niet bang uitgevallen.
Laura bleef liever binnen dit keer, deze boom ging haar wat te hoog. Ik denk dat ze mij wat te serieus nam toen ik zei dat het fijn zou zijn als de boom niet op het dak zou belanden. Is toch zo?!
Laura maakt graag ritjes met Jaap in de truck om het afval weg te brengen. Of zoals op de foto: het verzamelde haardhout naar een ander plekje brengen in de tuin.



Geen opmerkingen: