Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

woensdag 26 december 2007

Problem of the week


De laatste rekenles voor Marieke voor de kerstvakantie was een speciale: Problem of the week. De som ging als volgt:


De kerstman besluit om zijn rendieren te wegen. Hij kwam erachter dat Dasher 30 pond minder dan een achtste van een ton weegt. Dancer weegt 10 pond meer dan Dasher. Prancer's gewicht is het gemiddelde van de eerste twee rendieren. Vixen weegt 15 pond minder dan Dancer. Comet liet de weegschaal doorslaan naar 10 pond meer dan een achtste van een ton. Cupid weegt het gemiddele van het gewicht van Prancer en Vixen. Donner weegt 5 pond meer dan Comet en Blitzen weegt 10 pond minder dan Donner.

Wat weegt elk rendier? Wat is het totale gewicht van de rendieren?


Wist je trouwens dat een pond in Amerika niet helemaal hetzelfde is als een pond in Europa? Het is ca. 480 gram. Dus dat tikt wel door in je lichaamsgewicht. Ik dacht dat de weegschaal in het ziekenhuis niet in orde was toen íe 150 pounds aangaf.....


Verder heeft Marieke een stukje geschreven voor in de schoolkrant. Het gaat over Sinterklaas en Kerstfeest. Er stond zelfs een plaatje van de stoomboot met Sinterklaas, Zwarte Piet en het paard Americo bij afgedrukt. Ze schreef het volgende:


Christmas in the Netherlands.
By Marieke van Bergeijk.


Christmas is a special time for families in the United States and The Netherlands. Everyone enjoys getting together for the holidays. People dress up in special clothes and sing Christmas songs. In The Netherlands, Sinterklaas brings gifts on December 5. He leaves them in the children's shoes. People enjoy delicious strawberry cookies calles stroopwafels and frosted bread rings (vrije vertaling van boterletter).


In The United States, Santa Claus brings gifts Christmas Eve and leaves toys and candy in the children's stockings. Christmas is celebrated on December 25. Everyone likes sugar cookies, and children drink hot chocolate after playing in the snow. Christmas trees and candles are part of Christmas celebrations in both of countries. Christians celebrations the birth of baby Jesus. Merry Christmas!


Op de foto nog een winters plaatje. Gisteren genomen tijdens onze wandeling. Ik heb me voorgenomen om wat vaker foto's van onze omgeving op het weblog te plaatsen (ik ben geneigd om voor foto's van de kinderen te kiezen).


Geen opmerkingen: