Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

donderdag 6 december 2007

't Heerlijk avondje is toch gekomen.....


Gisterenavond was het dan toch zover: Sinterklaasavond! De kinderen hadden onderling bekonkeld dat ze zaterdag niet mee gingen om boodschappen te doen, met het idee dat we kadootjes konden kopen. Listig van ze. Jaap had de zak in de schoorsteen (bovenverdieping) gestopt, traliegordijntjes ervoor, een lamp uit, en niemand die het ziet. ..... Ze waren wel een tijdje zoet voordat ze 'm vonden. Ze vroegen steeds om een tip. Uiteindelijk vond Adam 'm, maar hij kreeg de deurtjes voor de haard niet open, dat is gemeen zeg! Jaap plaagde nog wel even dat ze het dan maar vanaf het dak moesten proberen, maar zover is het niet gekomen.


Beneden bij de warme haard warme chocomel met gevuld speculaas op en de kadootjes opengemaakt. Sarah was helemaal in haar sas met al die papiertjes om haar heen. En Laura was zo slim om helemaal in de zak te duiken om te lezen welke namen op de kadootjes stonden, om er vervolgens een voor zichzelf uit te vissen natuurlijk. Volgens mij was het wel geslaagd, de kinderen waren opgelucht dat we er iets aan deden, want we hadden ze wel een beetje in het ongewisse gelaten: 'ze verkopen hier geen Sinterklaasspullen in de winkels', 'Sinterklaas komt niet in Amerika' en 'hij is al terug naar Spanje, in Nederland is het al 6 december, dus helaas' enz. Dankzij de Sint in Nederland hadden we gelukkig pepernoten, marsepein en speculaas. Dus HARTELIJK BEDANKT!


Laura is inmiddels zover dat ze weet dat de kadootjes van ons en de familie komen, maar ze denkt dat ik me eerst als Zwarte Piet verkleed voordat ik iets in haar schoen doe......Voor de zekerheid hadden Marieke en zij zich 's avonds als Zwarte Piet verkleed, en ze boden enthousiast hun diensten aan, daar kon het niet aan liggen. Helaas wilde Adam zich niet als Sinterklaas verkleden, hij heeft van het zomerkamp een druide-pak: wit met rode sjerp en lange grijze baard. Kon best voor Sinterklaas doorgaan vonden we. Voor hem teveel poespas. Misschien wil hij wel als Sarah groter is??

3 opmerkingen:

Cees & Carlien zei

Zouden jullie kadootjes en de onze met dezelfde stoomboot overgekomen zijn?

hennyboom zei

Leuk,dat jullie Sint hebben gevierd.'k heb nog een versje van een pepernoot. Henny boom

hennyboom zei

Hebben jullie ook nog een kerstviering op school ?
We hebben met het KK voor de bejaarden gezongen. Alle goeds voor kerst en het Nieuwe jaar.Henny