Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

zondag 16 september 2007

American football

Gratis kaartjes krijgen voor een Football wedstrijd: Amerikaanser kan het niet. Dat is dus ook precies wat pap begin van de week kreeg: Twee kaartjes voor een Football wedstrijd, zaterdagavond, 6 uur, Manhattan. Kansas State Wildcats tegen Missouri State Bears.

Van alles in het publiek: jong en oud, dik en dun. Zelfs bij Football zijn de zaakjes tegenwoordig goed geregeld. Geen gevecht, geduw en getrek in het publiek, alleen op het veld. Gelukkig maar dat er scheidsrechters zijn! Die stellen alleen niet veel voor. De spelers zijn veel groter. Dat die scheidsrechters nog op hun fluitje durven blazen!

Natuurlijk is in alles voorzien: Kleding, vlaggetjes, ballen {voor zover het ballen te noemen zijn}, pizza, snoepjes, koffie, cola.. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er wel te koop. Ze hadden zelfs een soort rubberen handschoenendie precies op klauwen van een kat leken.

Op de parkeerplaats ook een fleurige boel. Paars is de kleur van Kansas, dus veel paarse shirtjes, regenjassen en andere spullen. Er stond zelfs een compleet paars geverfde oude Chevrolet bus, op de VIP parkeerplaatsen! Veel mensen waren waarschijnlijk vroeg in de middag al gekomen, want in iedere rij parkeerplaatsen stonden minstens twee partytenten met goed ruikende {en rokende} barbeques eronder. Ook de ordedienst was enorm: We hebben twee auto's weggesleept zien worden. Pech voor de eigenaars...

De regels zoeken julllie maar op het internet, maar ik kan wel vertellen dat de Bears compleet ingemaakt werden. 61-10 voor de Wildcats! Onze eerste Football wedstrijd, en meteen krijgen we wat moois te zien. Desondanks bleven de Bear-bruin geklede Cheerleaders in goede stemming en gingen gewoon door met hun club supporteren. Ook de mascotte bleef doen alsof ze het heel goed deden, tegenover een publiek dat voor 95% uit Kansas kwam, de Wildcats aanmoedigde en geen oog voor hem had.

Geschreven door Adam

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Adam,

Nooit geweten dat jij zo sportief bent.
Ga je je nu ook aanmelden bij de sportclub of houd je het toch maar bij kijken?
Schaatsen is waarschijnlijk niet zo'n bekende sport in Hesston. Heeft je moeder de schaatsen nog wel in de zeecontainer gedaan of al niet eens meer?

groeten,

Eline