Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

vrijdag 6 augustus 2010

Uitstapjes











Over de uitstapjes met Opa en Oma van Bergeijk. In het weekend van Memorial Day (nationale feestdag op de laatste vrijdag van mei, ter nagedachtenis van militairen die gesneuveld zijn), hebben we het Aviation Museum in Wichita bezocht. Een aantal veteranen vertelden bij twee vliegtuigen die opengesteld waren voor publiek. Het was een vrachtvliegtuig van FedEx en een militair vliegtuig. Ook het ruim van een bommenwerper stond open, te zien op bovenstaande foto waar we gehurkt op een rijtje zitten. Overigens kon je er ook gemakkelijk staan, het was een enorm groot ruim, te bedenken dat dat vol bommen is..... Er stonden ook diverse kleine vliegtuigjes opgesteld, zie bovenstaande foto van Adam en Tim. In de giftshop een heus vliegeniersjacket voor Tim aangeschaft voor koude winterse dagen, maar aangezien het dik dertig graden was, was het even zweten voor Tim toen íe moest poseren. Tim heeft ook nog de schietstoel uitgeprobeerd, zie foto, maar daar was gelukkig geen beweging in te krijgen.....Hij vond al die knopjes in de cockpit razend interessant. Het militaire vliegtuig was een vliegend kerosinestation, dus een tankvliegtuig. De veteraan vertelde ons hoe dat bijtanken in de lucht in zijn werk gaat. In de Vietnam-oorlog hadden ze een klein gevechtsvliegtuig aan de tankkabel naar veilig gebied gesleept/gevlogen, want de brandstof was op. Dat was goed afgelopen, maar van een tweede vliegtuig dat in nood zat is niets meer vernomen. Dat waargebeurde verhaal maakte wel indruk.

Verder nog een dierentuin bezocht in The Rolling Hills. Witte tijgers gezien, giraffen gevoerd en natuurlijk zelf een ijsje gegeten, want het was aardig warm weer.

We zijn naar de Flint Hills gereden, een natuurreservaat. Genoten van het mooie landschap en een korte wandeling gemaakt. En staat een oud landhuis van leisteen, dat hebben we bekeken, het is een klein museum. En heel apart: een driepersoons-wc in oude stijl bekeken. Gelukkig hadden ze ook moderne buitentoiletten voor bezoekers met hoge nood.....

Geen opmerkingen: