Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

dinsdag 17 augustus 2010

Back-to-school party


Met de buurkinderen naar school fietsen, vertrek: 7.30 a.m.

Vrijdag op zaterdag heeft Adam een back-to-school party gegeven. Dat betekent dat je je vrienden uitnodigt om te komen spelen (dvd's kijken, computerspellen, Wii en bordspelen en gewoon kletsen en hangen). Met behulp van Mountain Dew (een frisdrank boordevol caffeine) houden ze dat wel een nachtje vol. Zo'n back-to-school party lijkt traditie te worden hier. Het is gelijk een laat verjaardagsfeest voor Adam. Toch wel een klein verschil met vorig jaar, nu kwam een van de vrienden, David, met de auto. David is iets ouder als Adam en heeft een 'restricted license', mag dus rijden zonder 'ervaren bijrijder'. Hij rijdt een witte Buick met een heel platte linkerachterband. Gelukkig hebben we een compressor, dus hij kon zaterdagmorgen toch naar huis rijden.

Vandaag vroeg op en op de fiets naar school! 't Is nog een beetje wennen.....voor iedereen. Maar ja, ook aan een vakantie van drie maanden komt een keer een eind.... Overigens was het prima fietsweer, dertig graden; echt een verademing na wekenlang rond de 40 graden. Sarah en Tim konden weer 's middags buiten spelen. Jo-Anne en ik hadden een fotosessie in gedachten bij de beek en dat is gelukt.

Onze 'spring-in-het-veld' wilde wel alleen in de boom.....althans met gecko, haar knuffel.


En Tim graag met mama en 'vosje', zijn vaste knuffel, luistert ook naar 'little fox'.

Adam had huiswerk: diverse contracten tekenen en de handtekening van een ouder was ook verplicht. Elke leraar stelt zijn eigen contract op over (on)gewenst gedrag in de klas en andere do's en don't s. Een leraar stelt blauwe of zwarte inktpen verplicht (it has been proven that pink ink will drive Mr. X up a tree), lijkt me een aanmoediging om dat nog eens proefondervindelijk aan te tonen....

We zijn heel tevreden over de scholen in Hesston. De sfeer is goed en de kwaliteit van het onderwijs ook. Wel jammer dat Spaans de enige vreemde taal is die je kunt kiezen. En Engels is voor onze kinderen allang geen vreemde taal meer. Zelfs Tim roept: I got it! (als het hem lukt om het traphekje zelf weg te rukken....). Hij is een heel vriendelijk en zachtaardig ventje, maar voor het traphekje toont hij geen enkel meededogen.....een paar flinke rukken......en vrije toegang tot het speeldomein van de groteren: de benedenverdieping.


Jo-Anne aan de ochtendgymnastiek, Saar doet ook mee. Over een paar dagen de koffer pakken voor Jo-Anne. Op een barbeque van de kerk grapte een meneer: je moet goed eten hoor, want ze wegen alleen je koffer als je teruggaat!


Geen opmerkingen: