Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

donderdag 12 augustus 2010

Nanny



We hebben een degelijke nanny.....

Voorlezen uit Jip and Janneke, two kids from Holland....

en een princessen verkleedpartijtje....favoriet van Sarah....
Tim chauffeurt met zijn Jeep, maar helaas past de witte prinses niet in de auto....

die arme Nathan met zijn virtuele vriendin...

we hebben Jo-Anne eerst drie weken op Child Care in Hesston geplaatst....

avondje uit naar de Rodeo: Kansas Largest Pretty Prairie Night Rodeo, een jaarlijks festijn. Geliefd familie-uitje. Hoelang kun je rijden op een wilde stier of wild paard? Met een lasso een stiertje vangen en dat soort cowboy taferelen. Een meisje van een jaar of acht uit Texas was erg goed. Ze werkte samen met een man op een witte stier.

begin juli hadden we de fam. van Meggelen op bezoek. Erg gezellig.

traktatie in Kansas: corn on the cob. Stomen in de snelkookpan en afknagen....
Ter geruststelling voor de familie in Bodegraven: we eten ook hollandse gehaktballen (kruiden van Verstegen), andijvie stamppot etc.


Jo-Anne was in de vakantie druk met schoolwerk: het werken op de Child Care geldt als maatschappelijke stage en ze werkt aan haar profielwerkstuk over Amish people. Best interessant, we hebben een stapel boeken uit de bieb geleend en wat dvd's bekeken en natuurlijk internet afgezocht. De farmers market in Yoder bezocht, daar bieden Amish people hun waren aan: groenten, fruit, taarten, jam, brood. De bietjes waren heerlijk, de rabarber heb ik in m'n eentje op. Jaap houdt er niet van, 'slecht voor m'n botten', zegt íe. 't Schijnt kalk te onttrekken aan je lichaam. De kinderen luisteren te goed naar hem.....

Nou, lieve Joop, we vinden het erg leuk dat je bij ons bent en hopelijk neem je veel goede herinneringen mee terug naar Nederland!



Geen opmerkingen: