Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

dinsdag 12 februari 2008

Weer over het weer


Regelmatig wordt ons gevraagd hoe het weer hier is? Omdat hier een landklimaat heerst (zowel de oostkust als de westkust is 3000 miles bij ons vandaan) zijn de weersomstandigheden wat extremer dan in Nederland. Dat de kust zover weg is zijn we niet gewend en vind ik zelf ook niet leuk. Lekker uitwaaien op het strand of in de zomer in zee zwemmen is toch wel heel lekker. En Jaap houdt van watersporten. Gelukkig zijn er wel meren op kortere afstand, maar ja dan heb je nog geen branding. Ik zou graag een keer naar de zuidkust in Texas, de Golf van Mexico gaan. Ik schat dat dat anderhalve dag rijden is en Texas is erg heet in de zomer. Hebben we dat ervoor over?


Op het moment smelt de sneeuw die vorige week gevallen is en voor een deel verdampt de sneeuw, omdat de luchtvochtigheid hier erg laag is. De foto is van eind november toen de eerste sneeuw viel en genomen in de achtertuin. De kinderen zeggen i.p.v. 'sneeuwpop', 'sneeuwman'. In het engels is het 'snowman'. We praten nederlands thuis, maar af en toe sluipt er wat engels in.
De kinderen hebben nu een waterprojekt: ze willen eilandjes in de kreek aanleggen, ze hebben er zaterdag met vereende krachten aan gewerkt en waren weer kleddernat. Ach ja, nederlanders vechten al eeuwenlang tegen het water, toch? Het nederlands bloed verraadt zich niet.

Geen opmerkingen: