Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

zondag 18 november 2007

Wild


Vanmorgen uit de kerk weer buiten koffie gedronken. Op twintig meter afstand passeerde een vos! Mooi dier om te zien. Er stond weinig wind en het was onbewolkt. Dan loopt de temperatuur op tot 20 graden. Nog even van genieten want in de loop van de week wordt het weer minder. Wel jammer, want dan hebben de Amerikanen, en wij, vakantie i.v.m. Thanksgiving. Er stappen 27 miljoen Amerikanen in het vliegtuig om vakantie te vieren en familie te bezoeken, aldus het nieuws. Voor wie het niet weet: met Thanksgiving eten alle Amerikanen kalkoen, want dat kregen de eerste poiniers die hier voet aan land zetten, door de Indianen voorgeschoteld. Wij zijn uitgenodigd door de pianolerares van Adam om te komen eten. Haar man is dominee in een van de kerken die we bezoeken en ze hebben studerende kinderen die dan ook thuis zijn. Ze verkopen hier eettafels die uitschuifbaar zijn, zodat een gezelschap van 16 tot 20 personen aan tafel kan. Handig met dit soort gelegenheden.


Deze week hebben we de ontdekking gedaan dat er bevers in de kreek zitten. Ze knagen bomen om en slepen die mee om er een dam van te maken. Ze waren al een aardig eind op dreef, maar komende week komt de gemeente ze vangen om ze ergens anders heen te brengen. Ze ruineren de oevers en aangezien er aan de overkant van de kreek een golfterrein ligt, is men niet blij met bevers die de bomen afknagen. Het schijnt dat ze hier om de twee of drie jaar terugkomen. Marieke heeft er moeite mee dat ze weg moeten, nog maar eens uitgelegd dat het niet anders kan en ze een ander mooi plekje krijgen voor een dam en nest.

De kinderen hebben al een aardige verzameling golfballetjes. Ze vinden ze langs de waterkant en wanneer ze met een visnetje over de bodem gaan. De kreek is nu niet diep, maar dat kan snel veranderen als het hier of een eind verderop regent. Dan kan het waterpeil in korte tijd flink stijgen wat ook aan de oevers te zien is. Dus het blijft een beetje uitkijken. Het is een van de favoriete speelplekken van de kinderen en buurkinderen, naast de klimboom, die Jaap absoluut niet om mag zagen van de kinderen.


Geen opmerkingen: