Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

zondag 18 november 2007

Swingen


Alle kinderen schommelen graag. Sarah schommelde voor het eerst in de maxi-cosi toen ze drie maanden oud was: met haar beentjes slaat ze op de onderkant van de maxi-cosi, waardoor íe verandert in een schommelstoel. Het gaat nu een stuk wilder en ze heeft er veel bekijks mee in winkels en restaurants. Amerikanen zijn gek op schommelstoelen. Bijna iedereen heeft er een of meer op de veranda staan (of een schommelbank) en in huiskamers tref je ze ook altijd aan.


Schommel (swing) was een van de eerste woorden die Laura op school leerde. De juf wees buiten de speeltoestellen aan en benoemde ze. Slide = glijbaan, moet je ook zeker weten als je zes bent en graag buiten speelt. Pauze (recess) was de eerste weken het favoriete schoolvak van de meisjes.


Er zijn veel speelplaatsen in Hesston. De foto is genomen in een speeltuintje op loopafstand: tegen het golfterrein aan. Marieke heeft niet genoeg aan een schommel en Sarah keek opgetogen van links naar rechts terwijl ze van voor naar achter ging.......

Geen opmerkingen: