Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

dinsdag 13 november 2012

ditjes en datjes

Druk en andere prioriteiten, dus weinig nieuws gemeld voor een lange tijd. Niet dat er geen nieuws was....Hier zeggen ze: never a dull moment. We zijn gewoon druk met van alles, zoals:

Adam begeleiden in een keuze voor vervolgstudie. In mei is de graduation party van High School, jaja, hij heeft al een cap and gown (zo'n zwarte toga en pet met kwastje eraan) besteld.... Hij wil een soort ingenieur worden, maar dat is breed, dus hij moet nog wat nadere keuzes maken. Hij is inmiddels aangenomen bij K-State, 2.5 uur rijden hier vandaan en heeft een goede beurs toegekend. Hij heeft ook gesolliciteerd bij twee andere universiteiten, out-of-state, dus ver van huis. Eind van het jaar horen we er meer van, en dan is de keus aan hem.
Het is hier traditie dat je senior pictures laat maken. Soort officiele foto reportage als je in je laatste jaar op High School zit. Je moet een foto aanleveren voor het jaarboek. Ook op ons was van toepassing: 'most boys do it for their moms'.

We hebben de buitenkant van het huis geverfd, alle houtwerk is nu roomwit ipv bruin/mosterd kleur.

Sarah heeft een leuke start op school. Ze zit nu in Kindergarten. De lesstof is vergelijkbaar met groep 2/3. Vandaag bracht ze haar eerste officiele leesboekje uit de schoolbieb mee. Spellen gaat goed. Grote broer en zussen denken dat ze gewoon de plaatjes leest. Tim luistert aandachtig en vraagt wanneer hij kan lezen, hij kijkt alles af van Sarah.

Tim kletst de hele dag door over van alles en fluisteren 'kan hij niet'. Sarah roept soms: be quiet! Ze delen een kamer en trekken altijd met elkaar op, gaat verder prima. Tim heeft een voorliefde voor grote machines. Hij heeft een knalrode traptrekker met bakje waarmee hij heen en weer rijdt naar het huis van een buurmeisje. Om de beurt in de bak....We hebben ook een jeep met 12 Volt motor, is ook favoriet.

Marieke zit nu ook op High School en heeft een groeispurt. Laatst schoenen online besteld, want maat 11 is meestal niet voorradig. Kreeg net een bevestiging via de e-mail dat ze op de post zitten:
Victory is yours. Great news, your famous footwear order has shipped! Soon you'll be receiving a box full of victoriousness!
Ietwat overdreven....je zou warempel gaan denken dat je de zilvervloot gewonnen hebt, maar 't zijn slechts een paar zwarte flatjes van $25.






Een volgende keer over onze zomervakantie in Colorado....wordt vervolgd...





Geen opmerkingen: