Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

woensdag 9 november 2011

Horses and a space frog.....

De oudsten zijn in juli op zomerkamp geweest. De meisjes met de kerk een midweek op horsecamp, zelfde lokatie als vorig jaar. De manege is een vast onderdeel, maar ze doen ook veel andere aktiviteiten, zoals Bijbelstudie, zingen, zwemmen, kanoeen, wandelen e.d. Ze hebben het weer uitstekend naar hun zin gehad.

Adam is op Summer Engineering Camp geweest, dat werd aangeboden door een universiteit in noordoost Kansas. Je kunt zo al een beetje proeven aan het leven op een universiteitscampus, want hij had een roommate en sliep in een dormitory ed. De groep van Adam bestond uit ca. 15 studenten. Hij heeft er veel geleerd en het was een gezellige groep met gevoel voor humor.

Hij had voor aero space science gekozen, een van de doelen was om woensdagmorgen in alle vroegte een zelfgebouwde 'raket' af te schieten richting de ruimte. Ieder mocht er een kleine persoonlijke noot aan toevoegen, Adam had van papier een kikker gevouwen om mee de lucht in te sturen. Laat dat nu het enige zijn wat later teruggevonden werd (naast de raketonderdelen). De kikker zat ongedeerd in het doosje, dus Adam noemt het nu zijn 'space frog'. Anderen hadden een snoepje of een dollar ingesloten, maar die zijn dus niet terug gevonden.

De 'raket' ging de lucht in mbv een ballon, die op zekere hoge hoogte knapt, vervolgens klapt de parachute uit en komt het spul gecontroleerd uit de lucht vallen. Ze moesten een dag van tevoren een berekening maken waar ze verwachten dat íe zou landen adhv weersvoorspellingen ed. 't Klopte aardig met de realiteit. Zoals je op de video kunt zien heeft íe een staart van doosjes, in een van die doosjes zat dus de 'space frog' van Adam. Er gingen ook camera's mee de lucht in, dat beeldmateriaal is gebruikt voor de video en een paar studenten hebben er toepasselijke muziek ondergezet.
Uiteindelijk bereikte íe een hoogte van ca. 28 kilometer, dat is halverwege de video, de terugweg is ook gefilmd. Zie http://www.youtube.com/watch?v=5WnFcNtO0_Y In de ondertiteling nog wat feitjes/wetenswaardigheden.


1 opmerking:

Niels van Driel zei

Ha Hanneke,

weet niet of deze post je nog bereikt.... zag je vandaag in de verte in Rhenen bij de trouwerij van je vader met Lea. Later zag ik je niet meer.

Hoop dat het jullie goed gaat. Wij wonen inmiddels in Bennekom; Ilse is net 12 geworden en naar de middelbare school. Is Sarah niet even oud ??

Had je graag even willen spreken maar mijn tijd was ook beperkt..;(

hart. groeten, Ieke van Driel
hpaul@che.nl