Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

zondag 31 augustus 2008

Huisje, boompje, beestje




Huisje
Over de huiselijke aangelegenheden: ik ben aan het klussen: behang(randen) eraf trekken. Sarah vind dat wel wat. Wel inconsequent: eerst verbieden we haar om behang te trekken en nu moet het opeens. Ze helpt goed mee. Vooral de lastige stukjes natsponsen is favoriet. Nu de fase van plafonds witten. En nadenken over nieuwe kleuren??
Eind september organiseren de buren een Fall-festival: herfstfeestje. Lekker eten met hun familie = onze vrienden + kinderen. Er komt ook een jump house (of is het bump house?) oftewel een springkussen. Wij zorgen voor het dessert: hollandse appeltaart, brownies en Marieke kan schuimpjes maken a.d.h.v. een hollands kinderkookboek.

Boomje
De naaldboom voor de veranda is geveld. Komt heel wat openhaard-hout vanaf. En we moesten gelijk de troep opruimen, want Jaap had 'm op de oprit laten vallen.
Adam heeft een boom geplant in het najaar. 't Was een krijgertje van middle school, na een dag tuinieren. Met hulp van Jaap eerst naam en kenmerken opgezocht: Eastern Redbud. Kenmerken: brede boom, paars/lila bloesem. Adam moest 'm wel goed markeren anders kon íe per ongeluk gemaaid worden, tijdens het grasmaaien. Maar zoals je op de foto kunt zien, heeft 'ie het gered.

Beestje
We krijgen regelmatig bezoek van pauwen. Vandaag zelfs drie tegelijk. Ze kuieren op hun gemakje door de tuin. Geen idee waar ze vandaan komen, of ze wild zijn of iemands 'trotse' bezit??

Geen opmerkingen: