Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

zondag 3 januari 2010

IJsbeerplons....


Het nederlandse nieuws berichtte dat het uitstekend weer was voor de nieuwjaarsduik, namelijk 4 graden en zonneschijn..... Hier namen amerikanen een nieuwjaarsduik in de Atlantische Oceaan, terwijl er sneeuw op het strand lag. De naam was dan ook toepasselijk: Polar Bear Plunge. Wij konden niet meedoen, want we wonen er te ver bij vandaan....afgezien van andere motieven.....bbrrr mij niet gezien.... Sommige deelnemers waren ook duidelijk beter geisoleerd dan wij.... De Polar Bear Plunge in Maryland brengt geld op voor de Paralympics, de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke handicap.

De jaarwisseling was erg rustig. Adam was bij vrienden en vuurwerk wordt hier niet afgestoken met Oud en Nieuw. Vuurwerk is voor 4 juli, Independence Day, op een snikhete zomeravond vuurwerk.....raar maar waar. De meisjes misten de sterretjes, dus ik ga in juli sterretjes kopen voor december.

Een aantal hollandse gewoonten houden we graag in ere: Jaap heeft oliebollen en flappen gebakken en ik heb kerststollen gemaakt.

De foto is achterin de tuin genomen, je kunt de beek op de achtergrond zien. Een tak van de ene boom is half in de stam van de andere boom gegroeid, apart.

Volgens de groten is het nu tijd voor een potje risk.

Vanuit Hesston, Kansas: HAPPY NEW YEAR!


Geen opmerkingen: