Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

vrijdag 21 augustus 2009

Aa p N oo t M ie s





Jippie, ze gaan weer naar school! Dinsdag en woensdag een halve dag, maar vanaf vandaag is het menens. De eerste schooldag moeten ze allerlei kantoorbenodigdheden meenemen, zoals 24 potloden, kleurkrijtjes, viltstiften, merkstiften, gummen, etuis, pritstiften, schaar, lijntjespapier, 2 rode, 2 blauwe, 2 gele en 2 groene mappen, notitieboek, lineaal met inches en centimeters erop (dit is het boodschappenlijstje van Laura).

Adam krijgt bij elk vak een papier mee van de docent met klasseregels en werkwijze. Dit moet gelezen en bediscussieerd worden thuis en ondertekend door student en ouder, een soort samenwerkingscontract. Gewenst en ongewenst gedrag wordt expliciet benoemd, met bijbehorende sancties. En voor biologie/scheikunde/natuurkunde nog een veiligheidscontract met 55 punten wat betreft omgaan met chemicalieen, ongelukken, wonden, kleding, omgaan met materialen, warme substanties etc. De do's en don'ts in een laboratorium. En dan nog een medische keuring i.v.m. sporten.

Maar ook leuke aktiviteiten zoals een Back to School Swim Party voor Marieke. De klas van Laura had een leuk kennismakingsspel: een wedstrijdje wie het eerste een naam van een klasgenootje had bij vragen als: .... lust geen broccoli, .... heeft een hond, .... heeft per vliegtuig gereisd, .... heeft dezelfde kleur haar als jijzelf, .... houdt van ijs, .... houdt van lezen. En de juf had een woordzoeker gemaakt met alle namen van de kinderen erin verstopt.

Sarah is gestart op peuterspeelzaal, woensdag en donderdagmorgen gaat ze spelen en (engels) leren. Afscheid nemen is nog een beetje moeilijk, maar ze lijkt het wel leuk te vinden. Vandaag had de groep de vissen en schildpadjes gevoerd, dat vond ze wel wat. Als ik er later op de dag op terugkom, zegt ze opgetogen: ja, leuk he?! En Tim kan twee morgens ongestoord spelen, geen grote zus die hem bedisselt of aanvalt.... Maar ze zijn enthousiast als ze elkaar naderhand weer zien.

Tim wordt steeds creatiever in 'het zich voortbewegen'. Eerst schoof hij alleen in kleermakerszit, maar nu kruipt hij soort: eerst plant hij beide handen vooruit en vervolgens beide benen tegelijkertijd. 't Is een maf gezicht, maar het gaat sneller dan schuiven, als hij haast heeft doet hij het op de tweede manier.

Ik heb in nederland een borduurpakket gekocht van het leesplankje Aap Noot Mies. Het blijkt veel meer werk dan ik aanvankelijk doorhad. Jaap schat het op 50.000 kruissteekjes....als ik elke maand een blok doe, is het rond de Kerst van 2010 klaar.... zometeen nog een paar steekjes borduren om die verdraaide aap nog in augustus klaar te hebben....

Het vakantieverhaal wordt nog vervolgd....er is nog veel meer te vertellen....volgende keer wellicht Yellowstone park, de rodeo of watersport aan het Spui...wie weet....

nog een paar fotootjes van onze 'cousins'.

Geen opmerkingen: