Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

donderdag 26 maart 2009

Beroemd....in Hesston



Jaja, een van onze spruiten heeft de krant gehaald. Laura staat met een foto in het plaatselijke suffertje: The Hesston Record. Ze zei: ja ik sta gewoon in de newspaper op de front page. En of ze nu beroemd was... de krantenkop luidt: 'Famous Americans show up at HES (basisschool)? Ja hoor, in Hesston ben je beroemd deze week.

Het kwam zo: de kinderen hadden een geschiedenisprojekt op school. Ze mochten zelf iemand kiezen, wat informatie zoeken, minispreekbeurt voor de camera en zo je wilt verkleed naar school komen. Daar werden ze een voor een aangekondigd en mochten ze over de rode loper naar binnenlopen. Al met al zagen we 60 historische kopstukken uit de amerikaanse geschiedenis voorbij komen. Daarna werd de film vertoond van de minispreekbeurten, erg leuk gedaan!

Laura had gekozen voor Laura Ingalls Wilder, de Annie M.G. Schmidt van Amerika. De verhalen uit de kinderboeken spelen zich o.a. af op de prairie van Kansas eind 19e eeuw. Jaren geleden zond de EO op zaterdagavond Little House on the prairie uit....dat is precies wat ik bedoel.

V.l.n.r. Benjamin Franklin, Dolly Madison (alias Lydia, beste vriendin van Laura), Martin Luther King en Laura Ingalls Wilder. Alleen de vlechten moeten nog een eindje groeien....
Verder bedacht ik dat groen ook wel een passende kleur is voor een site over plattelanders....alhoewel het gras hier overwegend geel is vanwege de droogte. Men is gewend een soort sprinkler-installatie aan te leggen om het gras dichtbij huis groen te houden, de rest verdort.
En groen is de kleur van spruitjes, vanavond spruitjestaart uitproberen met amerikaanse ingredienten. De kinderen vinden straks waarschijnlijk dat ik de spruitjes verpest heb...die eten spruitjes het liefst zonder enige opsmuk. Afijn, jullie begrijpen wel dat het leven in The States soms niet opwindend is: we eten gewoon spruitjes vanavond, zoals vele nederlanders met ons, alleen zes uur later.

Geen opmerkingen: