Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

maandag 2 februari 2009

Gouden vrienden


Vandaag een amerikaans cd-tje met kinderliedjes opgezet. De tekst van een van de liedjes: make new friends, but keep the old. One is silver and the other gold. New made friends, like new made wine, age will mellow and refine. Dus bij deze een update voor onze gouden oude vrienden en familie natuurlijk.

Om bij de vriendschappen te blijven: Sarah en Tim zijn beste maatjes. Sarah stopt Tim in haar goedheid speeltjes toe, maar soms pakt ze het na 2 seconden alweer af, dan heeft Tim het nakijken, wat hij overigens geen probleem vindt....nog niet.

Laura had een verjaardagspartijtje van een meisje uit haar klas. Aan het eind van het feestje een speciale act: met een bezemsteel een kartonnen pop kapot slaan, waarbij een liedje gezongen wordt. Er was een touw tussen een boom en pickup truck gespannen waaraan de pop hing. Klinkt wat gewelddadig, Sarah keek haar ogen uit en hield gepaste afstand. De kartonnen pop is gevuld met allerlei lekkers, alles wat er tijdens het spel uitvalt, wordt zo snel mogelijk geraapt door de kinderen. Weer eens iets anders als koekhappen en snoephappen. 'k Zal eens googlen om de tekst van het liedje te achterhalen.

De amerikaanse kinderliedjes op de cd doen wel denken aan nederlandse kinderliedjes.
Vader Jacob, slaap je nog? is hier: Are you sleeping brother John?
'In Holland staat een huis' kennen ze ook, de boer kiest hier ook een vrouw en die op haar beurt een kind...verzorgster.....hond......kat.....rat....kaas.
De wijs van 'Altijd is Kortjakje ziek' hoort hier bij een liedje over sterren: Twinkle, twinkle little star...
Zeg ken jij de mosselman..? is hier: Do you know the muffin man? Zelf eet ik liever caketjes als mosselen.
Schaapje, schaapje heb je witte wol is hier: Baa, baa black sheep. Wat heeft je voorkeur: witte wol of zwarte wol? Liever het witte schaap of het zwarte schaap?

Geen opmerkingen: