Plattelanders

Het plattelandersgezin Van Bergeijk is medio augustus 2007 naar Amerika verhuisd...

woensdag 10 december 2008

Sneeuwruimen met technisch lego




't Kan verkeren in Kansas: gisteren zonnig en 18 graden, vandaag -4, sneeuwstorm en ijzel. Goed weer om de bulldozer uit te proberen, zei Adam toen íe uit school kwam. Het ontwerp moet nog enigzins aangepast worden, want hij slipt nog teveel en/of er lag nog te weinig sneeuw volgens Adam. Vader en zoon moeten zich er de komende tijd nog eens over buigen. En meer sneeuw krijgen we vast binnenkort.


Adam zit in de hoogste groep op middle school, grade 8. De afgelopen tijd wat tests gedaan: waar liggen je interesses, wat zijn je mogelijkheden en hoe daar naartoe te werken via high school, college e.d. Uitslag: industrial design, 'technisch ontwerpen' dus. Wie weet....? Hij is in elk geval een stuk wijzer geworden m.b.t. het amerikaanse schoolsysteem en binnen de vriendenclub praten ze er ook over. Een stukje bewustwording.


Verder hadden Adam en zijn vrienden bedacht dat ze wilden weten of hun naam wat oplevert op internet. En jawel hoor: bij Adam kwamen ze op deze plattelanders-site. Een vriend zocht nog even door naar een vertaler, want die nederlandse verhalen zijn onbegrijpelijk.....hij schijnt er wat op gevonden te hebben.

Geen opmerkingen: